TÉMÁK, Kategóriák

Javaslatok csuklás ellen

562
HOZZÁSZÓLÁS:

A csuklás, vagy ‘singultus’, egy lélegzési zaj, mely a rekeszizom görcsök összehúzódása következtében keletkezik, miközben szűkítve van a hangrés. A rekeszizom görcsös összehúzódása által, a levegő a tüdőkbe szívódik, így csuklas-02okozza a hangrésben a csuklást kísérő jellegzetes hangot. A csuklás leginkább a belek és a gyomor izgatásából, reflex útján keletkezik, pontosabban a nyelvgaratideg érzékeny végeinek izgatása által, de van, hogy középponti eredetű, így ekkor elég nehezen lehet megszüntetni.

Friss kutatási eredmények megállapították, hogy a csuklás valójában egy korábbi evolúciós reflexből fennmarad jelenség, mely reflex azáltal következik be, hogy az agyunkban egy idegsejt részt ingerek érik véletlenszerű hatások következtében. A méhben fejlődő magzat például, már 2 hónapos korában is csuklik, tehát azelőtt, hogy bármilyen tüdő által előidézett légzőmozgás lehetséges lenne.

Az embernél a csuklás legtöbbször kiadós táplálkozás vagy éppen meleg folyadék ivása után jelentkezik, vagy ha valamilyen tárgy, esetleg belső hatások a gyomor rekeszizmára nyomó hatást fejt ki. A csuklást előidézheti a gyors vagy rossz levegővétel is, esetleg ijedség illetve nevetés miatt is kialakulhat. Ez a kellemetlen folyamat legtöbbször néhány percet követően magától megszűnik.

Amennyiben a csuklás gyakran jelentkezik vagy esetleg hosszabb ideig, órákig tart, mindenképpen gyanakodhatunk valamilyen nem ismert betegségre, rendellenességre a belső szervekben, leginkább a hasba, a tüdőben, a májban vagy a vesében lévő betegségre, így forduljunk orvoshoz.

Tippek csuklás ellen 

Mustármag

Csuklás gyógyításához, 1 kávéskanálnyit, a fehér vagy fekete mustár magokból 120 gramm vízzel leforrázunk, és ezt itatjuk a csuklásban szenvedő beteggel. A mustármag legfontosabb hatóanyagai, myrosin, sinigrin és zsíros olajok.

Ánizs

Az ókori görögök, a gyógynövényt betegségek megelőzésére használták. Ma inkább fűszerként ismerjük. Az európai népi gyógyászatban, a csuklás ellen, a magot nyersen rágcsálták, így az el is múlt.

Gyakori, hosszan tartó csuklások esetén tartózkodni kell a dohányzástól!

562
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

TÉMÁK, Kategóriák

Kapcsolódók |

Hasonló cikkek, témák
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]